04 nov 2015

Kysymyksiä seksistä

This rather lengthy post provides an overview

Entä peniksen ja erektion hallinta? Onko se vaikeampaa vai ohjaavatko muut lihakset penistä (tahattomasti)?

Penis ei ole lihas, joten kouristukset tai spastisuus eivät vaikuta siihen. Anna kiimaisen saattajan nuolla peniksesi Suomessa.
Kärsitkö myös emättimen spastisuudesta seksin aikana?

Se on mahdollista, koska emätin on lihas. Kun näin tapahtuu, se on epämiellyttävää. Emätin supistuu joskus väärään aikaan; sitä ei voi hallita. Monet naiset (myös ne, joilla ei ole CP:tä) tekevät hallitsemattomia liikkeitä orgasmin aikana.

    "En voi masturboida kunnolla, koska minulla on hyvin herkkä emätin. Kun siitä tulee liian herkkä, lihakseni alkavat elää omaa elämäänsä, enkä pääse siihen käsiksi. Kun olemme yhdessä sängyssä, kumppanini auttaa minua. Kumppanini pitää herkästä emättimestäni.

Toimiiko tunkeutuminen, jos sinulla on CP?

Jokainen keho on erilainen, ja CP on jokaiselle erilainen. Yleensä tunkeutuminen on mahdollista, mutta sinun on löydettävä oikea asento. Teidän on tehtävä se yhdessä, joten puhu siitä kumppanisi kanssa.

Penetraatio ei ole mahdollista kaikille, mutta seksi on muutakin kuin yhdyntää. Selvitä, mistä pidät, sillä tärkeintä on, että teillä on hauskaa yhdessä.

On myös tärkeää, että naiset ovat riittävän kiihottuneita. Kun emätin on kostea, se on luonnollinen voiteluaine, joka helpottaa tunkeutumista.

Jos emätin supistuu ahdistuksen, negatiivisten ajatusten tai muun epämukavuuden vuoksi, kyseessä voi olla vaginismi. Emättimeen ei voi työntää penistä, sormia tai tamponia. Lisätietoja on osoitteessa Sexuality.co.uk.

    "Tunkeutuminen onnistuu tai epäonnistuu. Se liittyy itseeni. Esimerkiksi miksi jalkani kouristelevat tai emättimeni kouristelee. Hyvällä voiteluaineella se sujuu usein paremmin. Joskus tunnen oloni mukavaksi, mutta en tarpeeksi mukavaksi ollakseni yhdynnässä. Sitten minun on vielä sanottava: "Olen pahoillani, mutta minun on valehdeltava eri tavalla jonkin aikaa". Se pysähtyy, joten meidän on aloitettava alusta, jotta voimme innostua uudelleen."

    "Olen monien tyynyjen ystävä. Niitä on saatavilla kaikenlaisissa paikoissa. Silloin voin myös harrastaa seksiä aktiivisemmin ja auttaa sen toteuttamisessa."

Jos haluat harrastaa seksiä tai olla intiimi, mikä on paras tapa hillitä kramppeja? Miten voit säilyttää hallinnan, jos et enää siedä lihasrelaksoivaa lääkitystä?

Saatat tuntea olosi jännittyneeksi etukäteen. Saatat miettiä, onnistuuko kaikki, ja yrität liikaa. Tai ehkä odotat kramppeja. Kaikki nämä ajatukset ja odotukset ovat haitallisia! Yritä rentoutua ja tuntea olosi mukavaksi kumppanisi kanssa. Voit rentoutua ottamalla kuuman kylvyn, juomalla lasin viiniä tai parasetamolia, hieromalla toisianne, makaamalla mukavasti ja kokeilemalla helppoa asentoa (esim. lusikka-asentoa). Ota aikaa, katso huumorilla, jos se ei mene niin kuin ajattelit, ja kokeile eri menetelmää tai asentoa.

Nimeä, mitä tapahtuu, jotta kumppani ymmärtää, mitä tapahtuu

    "Okei, tämä ei toimi minulle juuri nyt. Katsotaanko, voimmeko maata eri tavalla niin, että kärsin vähemmän krampeista?"

    "Minulla on kramppeja, kun ovella on joku uusi henkilö, mutta jos puhumme hetken hiljaa, ne menevät ohi. Kun chattailen tai julkaisen ilmoituksen, lisään aina, että minulla on liikehäiriö. Se kuulostaa hieman miellyttävämmältä kuin "spastinen".

Miten käsitellä jalkakramppeja seksin aikana?

Voit käyttää tyynyjä, jotta jalkasi pysyvät yhdessä paikassa. Tai voit käyttää sängyssäsi kumppanisi kehonpainoa. Vaikka se ei joskus toimi, tyynyn käyttäminen ei ole kivuliasta. Käytössä on myös erityinen tyyny, jota kutsutaan Amorin sohvaksi (ks. kohta "Apuvälineet"), joka helpottaa makuulle asettumista ja rentouttaa.

    "Jos nostan jalkaani tietyllä tavalla ja laitan tyynyn keskelle pitämään jalkaani alhaalla, se toimii minulla", hän sanoo.

Sukupuoliyhteys ei aina toimi. Hauskaa voi kuitenkin olla. Suutelemalla, hyväilemällä, makaamalla alasti yhdessä tai kiihottamalla toisiaan. Jos jokin sattuu, lopeta. Pysy sitten kumppanisi lähellä ja ota rauhallisesti. Anna sille aikaa ja yritä myöhemmin uudelleen.

"Joskus jalkani ovat hyvin lähellä toisiaan, silloin se on vaikeampaa. En ole kovin hyvä makaamaan kyljelläni. Se toimii, jos makaan kyljelläni seinää vasten. Seinä antaa minulle tukea, ja voin silti maata kyljelläni. Ilman tukea kaadun selälleni, enkä pysty työskentelemään hyvin selälläni.
Miten lyöt ojennetulla kädellä?

Aloita muutamalla sormella ja katso, mistä käsivarsi tulee ulos ja onko tunne hyvä. Usein on myös hyödyllistä aloittaa hitaasti. Voit myös ajatella: "On parempi, jos laitan koko käteni hänen vartaloaan vasten, koska silloin käteni pysyy ainakin paikallaan". Jäljellä on vain yrittäminen.

    "Täytyy vain luottaa siihen, ettei lyö ketään niin kovaa, ettei se ole enää hauskaa...".

Ehkä voi silittää kämmenselällä tai tehdä pieniä kosketuksia muilla kehon osilla. Voit myös silittää hiuksillasi, jaloillasi tai käsivarsillasi tai harrastaa "seksiä jaloillasi".

Voit myös keskustella fysioterapeutin tai toimintaterapeutin kanssa mahdollisuudesta silitellä kädellä tai suulla.
Miten voin olla mukava spastisen käteni kanssa? Entä jos sinulla on kaksi spastista kättä?

Mene makuulle ylhäältä tai alhaalta, ei siis kyljeltäsi, jotta voit kietoa molemmat kätesi jonkun ympärille ja jotta sinulla on tilaa antaa spastisen käsivartesi olla vapaana.
Mihin jätän spastisen käteni suudellessani tai rakastellessani?

Minne haluat. Teidän ei tarvitse katsoa toisiinne. Sinun ei tarvitse pelätä, että toinen henkilö pitää jotakin spastisesta kädestäsi tai että toinen henkilö pitää jotakin sellaista, jota et voi hyväillä spastisella kädelläsi. Sinun ei pidä hävetä tai ajatella, ettet vastaa kumppanisi vaatimuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että teet kumppanillesi selväksi, mitä voit tehdä ja mitä et voi tehdä. Selvittäkää yhdessä, mikä on teille sopiva vaihtoehto. Pitääkö kumppanisi siitä, kun spastinen kätesi on hänen vartalollaan? Ota kumppanisi mukaan! Älä pyri jatkuvasti olemaan "normaali". Katso, mikä on mahdollista, älä sitä, mikä on "normaalia".

Kun seisot tai istut, voit kietoa käsivartesi toisen henkilön ympärille tai yksinkertaisesti liikuttaa sitä vartalosi ympärillä sellaisenaan. Voit myös istua, seistä tai maata vahingoittuneen käden kanssa. Kokeile, mistä pidät, ja katso, miten käsivartesi reagoi.
Käteni ja jalkani liikkuvat tahattomasti, enkä pysty istumaan tai makaamaan. Miten voin saada läheisyyttä ja seksiä, jos en voi hallita kehoani?

Siihen on vaikea vaikuttaa, eikä sitä ole helppo vähentää - tilapäisellä - lääkityksellä. Toimintaterapeutin kanssa voit kuitenkin tutkia "kotikonsteja" ja keskittyä lähinnä käytännön asioihin. Jos teet tahattomia liikkeitä jokapäiväisessä elämässä, on selvää, että näin tapahtuu myös seksin aikana. Myös kumppanisi on tietoinen tästä ja saattaa ottaa sen huomioon. Älä tee siitä suurta numeroa, vaan katso asian valoisaa puolta. Keho elää joskus omaa elämäänsä. Näin on esimerkiksi taksissa, pöydän ääressä, kokouksessa tai junassa.
Miten suhtaudut odottamattomaan kosketukseen liittyviin hätääntyneisiin reaktioihin?

CP-ihmiset voivat säikähtää helpommin odottamattomasta kosketuksesta. Saattaa käydä niin, että tietyt alueet ovat erityisen herkkiä odottamattomalle kosketukselle tai että koko keho kärsii. Selitä kumppanillesi, miten se toimii sinulle ja mistä pidät tai et pidä, jotta hän voi ottaa sen huomioon. Ja jos se joskus menee pieleen, vitsaile siitä.

    "Huomaan usein hätkähtäväni kosketuksesta. Jos joku koskettaa kättäni edes kädellä, minä jo nykäisen. Toisen henkilön on aloitettava rauhallisesti ja rauhallisesti. Kun olemme sängyssä yhdessä ja kosketamme toisiamme usein, en pelkää seksin aikana. Siinä vaiheessa olemme niin lähellä, että on mahdotonta pelästyä."

    "Haluan myös hallita seksiä. Jos joku koskettaa minua yllättäen ja tekee jotain, mitä en odota, tunkeutuminen minuun sattuu. Kyse on siis siitä, että keskustelen hyvin toisen henkilön kanssa siitä, mitä voin tehdä ja mitä en halua."


 

Leave a comment
More Posts
Comments
Comment

41706788e0fec066c434c3d9c301eaa1